BookTrader.nl breidt uit met een nieuwe website van alle boekenmarkten in Nederland. Dit zijn naast landelijke boekenmarkten ook de plaatselijke boekenmarkten die worden georganiseerd door bijv. kerken, clubs, verenigingen, antiquariaten en boekhandels.

De initatiefnemer zegt hierover: “op bestaande boekenwebsites zijn boekenmarkten meestal verstopt, zodat voor een bezoeker niet eenvoudig na te gaan is welke boekenmarkten in de regio worden gehouden. Ook worden de plaatselijke markten veelal aangekondigd in lokale kranten. Niet iedereen ontvangt deze huis-aan-huis bladen, voor deze doelgroep is de website dan ook een uitkomst”.

Toename van bezoekers voor boekenmarkten

Op www.tweedehandsboekenmarkt.nl is in 1 oogopslag te zien welke boekenmarkten er per provincie georganiseerd worden. De verwachting is dat door dit nieuwe initatief plaatselijk georganiseerde boekenmarkten meer bezoekers uit de regio gaan trekken. Iedere organisator van een boekenmarkt kan gratis en eenvoudig een boekenmarkt toevoegen aan de website.

Vakantie

Er is hard gewerkt om de website voor de komende zomervakantie online te krijgen zodat ook vakantiegangers zich kunnen orienteren welke boekenmarkten er in de buurt van hun vakantie-adres worden gehouden. Uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde Nederlander graag op vakantie een boek leest of een boekenmarkt bezoekt.

Actualiteit

Op de website zijn alleen aankomende boekenmarkten te zien, de website is continue actueel en up-to-date. De website biedt naast het totaaloverzicht ook een RSS-feed, waarmee abonnees automatisch nieuw toegevoegde boekenmarkten te zien krijgen.